آنچه در ۲۴ ساعت اخیر مرز مهران گذشت

این روز‌ها جای جای مهران بیت الحسین شده و مردم مومن این شهر عاشقانه به زوار اباعبدالله الحسین (ع) خدمت رسانی می‌کنند این در حالی است که ستاد اربعین به زائران اعلام داشته تا مدت ماندگاری و توقف خود در شهرهای زیارتی را کوتاه کنند.

آنچه در ۲۴ ساعت اخیر مرز مهران گذشت

به گزارش مؤسسه فرهنگی قرآن پژوهان شمال از ایلام، سلام بر زائری که با پای دل در این مسیر آمده تا عرض ارداتی محضر سرور و سالارش داشته باشد. مرز مهران کانون توجه مسئولان کشوری و لشگری قرار گرفته و هر روز شاهد حضور این شخصیت‌ها به جهت کنترل و نظارت بر وضعیت زیرساخت‌ها و خدمات دهی مناسب به زائرین اربعین هستیم. آمارها در حال افزایش است و در شبانه روز گذشته تعداد ۲۲۸ هزار و ۶۵۵ زائر اربعین حسینی از مرز بین‌المللی مهران تردد کرده‌اند. فراجا این روزها با تمام توان خود جهت حفظ امنیت و کنترل مسیرهای منتهی به مرز مهران در میدان حاضر هستند تا زائرین با آرامش این سفر معنوی را طی کنند. زائرین جهت ثبت لحظه‌های خاطره انگیز اربعین تصاویر و فیلم‌هایی به یادگار می‌گیرند که لازم است از آنها مراقبت کنند تا با گم شدن موبایل اطلاعات درون گوشی در اختیار دیگران قرار گرفته شود. ستاد مرکزی اربعین حسینی(ع) بار دیگر از زائران خواست مدت ماندگاری و توقف خود در شهرهای زیارتی و خصوصا کربلا را کوتاه کنند و حتما نسبت به تکمیل ثبت‌نام در سامانه سماح و اخذ بیمه اربعین اقدام کنند.

تمامی ظرفیت‌های انتظامی برای تسهیل تردد زائران به کار گرفته شده است. سردار احمد رضا رادان فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره به اینکه دولت زیرساخت های لازم را برای تردد زوار فراهم کرده است، بیان کرد: تمامی ظرفیت‌های انتظامی برای تسهیل تردد زائران تا پایان ماموریت اربعین به کار گرفته می‌شود و هم اکنون تردد زائران در گیت های مهران در کمترین زمان ممکن انجام می شود و طرف عراقی نیز نهایت همکاری را با کشورمان در این زمینه انجام می‌دهد. فرمانده کل انتظامی کشور با تاکید بر اینکه همه رده های انتظامی و مرزبانی آماده ارائه خدمات به زائران هستند، اظهار کرد: نیروهای انتظامی در رده های مختلف برای این روزهای شلوغ در آمادگی کامل به سر می برند و گشت‌های پلیس به طور مستمر در سطح شهر مهران به خصوص پارکینگ ها برای برقراری امنیت فعال هستند و هیچ گونه جای نگرانی برای زائران وجود ندارد.

اجرای طرح کنترل لایه به لایه جمعیت  سرهنگ قدرت حیدری زاد فرمانده انتظامی شهرستان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار مؤسسه فرهنگی قرآن پژوهان شمال در ایلام گفت: با توجه به نزدیک شدن به روز اربعین حسینی و افزایش چند برابری تعداد سفرها، پلیس شهرستان ایلام ضمن داشتن برنامه‌های مرحله اول خود یعنی تامین امنیت مطلوب مسیر تردد زوار، وارد مرحله دوم یعنی اجرای طرح کنترل لایه به لایه جمعیت می شود. وی افزود: جهت حفظ امنیت و خصوصاً سلامت هموطنان، پلیس با راه اندازی ایستگاه های بازرسی موقت در محورهای مواصلاتی منتهی به مرز، مدیریت لایه به لایه و پیشگیری از ازدحام جمعیت در شهر ایلام را با فعالیت شبانه روزی در دستور کار دارد.

راه اندازی برنامه راهنمای زائرین حمیدرضا شهرکی معاون حمل و نقل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار مؤسسه فرهنگی قرآن پژوهان شمال در ایلام گفت: در راستای تسهیل در تردد رانندگان و در آستانه بازگشت زائران اربعین حسینی اپلیکیشن راهنمای زائران با هدف پیش بینی تقاضای سفر و راهنمایی زوار راه‌اندازی شد. وی افزود: این اقدام بنابر دستورات وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اجرای طرح‌های تحول آفرین و فناورانه و بر اساس رویکردهای مردم پایه و مبتنی بر فناوری صورت گرفته است همچنین این طرح به منظور حل مسئله عدم قطعیت در تقاضای سفر بازگشت زائران، پیاده سازی شده است. معاون راهداری و حمل و نقل جاده ای استان ایلام ادامه داد: در این طرح بالغ برتعداد ۴۰۰ نفر از خادمین اباعبدالله (ع) با استقرار در نقاط پیش بینی شده به ارائه خدمات مختلفی از جمله راهنمایی زائران، خدمات گمشدگان، ارائه نقشه راهنما و معرفی ایستگاه های هلال احمر می پردازند. 

مراقبت‌های سندرومیک برای شناسایی ۱۶ بیماری در مبادی ورودی مرز مهران  علی نیکونهاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات انجام شده مراقبت‌های سندرومیک برای شناسایی ۱۶ بیماری در مبادی ورودی مرز شامل بیماری‌های مسری، تنفسی، روده‌ای و … است. وی با اشاره به اینکه در صورت ابتلا زائران به هر کدام از بیماری‌های یاد شده این افراد قرنطینه و سپس به مراکز درمانی مربوطه معرفی می‌شوند، خاطرنشان کرد: در اربعین سال جاری در راستای جوانی جمعیت و فرمایشات مقام معظم رهبری در این باره برای اولین بار یک بخش خدمات مامایی، مراقبت از مادر و کودک در مرز مهران مستقر شده است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان با تاکید بر اینکه انجام تست کلرسنجی آب‌های آشامیدنی تقریباً ۱۵ بار در روز انجام می‌شود، تصریح کرد: نظارت بر موکب‌ها در مرز و بررسی مواد غذایی مورد استفاده از دیگر مواردی است که کارشناسان بهداشت محیط هر روز بررسی می‌کنند و در صورت فاسد شدن مواد غذایی آن‌ها را معدوم می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید