امروز اولین روز از فصل تابستان را در حالی آغاز میکنیم که باگذشت 2 روز از هفته ازدواج، خبرهای خوب بر پاشنه عروسی میچرخد و حتی این شادیها به سفره کارگران واحدهای تولیدی هم کشیده شده است.
گروه خبرخوب: امروز اولین روز از اولین ماه از فصل تابستان است، وقتی اسم تابستان میآید برای برخی گرمای بیش از حد روزهای بلند این فصل جلوی چشمانشان رژه میرود، اما برای برخی دیگر آمدن تابستان؛ نوید روزهای گرم کنار خانواده بودن، گردشهای چند روزه، میوههای خوشمزه و حتی خوردن سکنجین و کاهو در کنار فامیل را میدهد.
روزهای شاد تابستان رسید یک سنت دیرینه برای اول تیر ما ایرانیها در سنت قدیمیمان روز اول تیرماه را همانند اولین روز فصل زمستان که «یلدا» میخوانیمش، جشن میگیریم، با نام «جشن آب پاشونک» یا «جشن اول تووستونی». مزه این جشن به آببازیاش است به خصوص برای بچهها. در فلسفه این سنت کتابها نوشته شده است، اما خلاصهاش این است که ایرانیها با رفتن به صحرا و آبپاشیدن به روی یکدیگر سالی پر باران و پر برکت را از خدا مسألت میکردند. حال اگر شما هم خواستید این سنت را به جا بیاورید یادتان باشد در مصرف آب صرفهجویی کنید! حال به سراغ خبرهای خوب امروز برویم:
یک مراسم عقد ساده خواهر شهید شاهکلید یک زندگی موفق به روایت رهبر انقلاب خبر خوب اول ما رنگ و بوی شهادت دارد، خبری که در پرتو آن، بار دیگر نام شهید مدافع حرم «مجید قربانخانی» (اینجا) بر زبانها افتاده است. همان جوان غیور محله یافتآباد که حضرت زهرا (س) نوید شهادتش را برایش آورد و درست در روز سالروز ازدواج بیبی دو عالم، خطبه عقد خواهرش توسط رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی (ره) خوانده میشود و توصیه ناب حضرت آقا خطاب به این زوج شاهکلید یک ازدواج موفق است که فرمود: «با هم بسازید، صفا و صداقت داشته باشید تا زندگیتان شیرین باشد».
شهید مدافع حرم «مجید قربانخانی» مادر شهید بعد از ۸ سال لباس مشکیاش را درآورد البته این همه ماجرا نبود، چون از زمانی که مادر مجید تنها پسرش را در سن ۲۵ سالگی در سال ۱۳۹۴ در راه دفاع از حرم حضرت زینب (س) از دست داد، همچنان لباس مشکی بر تن دارد، پدر شهید در این مراسم درخواستی از رهبر انقلاب در این باره دارد که معظمله خطاب به مادر شهید میفرماید: «لباس مشکی را عوض کنید. ما چشم حقیقتبین نداریم و نزدیکبین هستیم. اگر چشم حقیقتبین داشتیم و جایگاه شهدا را در آن دنیا میدیدیم، قطعاً برای آنها خوشحالی و شادی میکردیم و عزا نمیگرفتیم». یا علی گفتن بوشهریها در راهی کردن ۲۴۹ زوج به خانه بخت از روز سهشنبه ۳۰ خردادماه که ماه پر از خیر و برکت ذیالحجه شروع شده، به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) هفته پیشرویش را هفته ازدواج نامیدهاند، به همین خاطر این روزها، خبرهایی خوبی از ازدواج جوانها شنیده میشود، اینکه تعدادی از جوانان در اماکن متبرکه آغاز زندگیشان را جشن میگیرند یا عدهای دیگر بساط سور و شادی را با تکیه بر ازدواج آسان برای عروسها و دامادها فراهم کردهاند. مانند کاری که تعدادی از خیران بوشهری انجام دادند، آنها از خردادماه سال ۱۴۰۱ تاکنون ۲۳۹ زوج را راهی خانه بخت کرده است و با کمک و همراهی آنها روز سهشنبه (۳۰ خردادماه) نیز ۱۰ زوج بوشهری در یکی از تالارهای شهر یکیشدنشان را جشن گرفتند.
۲۴۹ زوج بوشهری در یک سال گذشته به خانه بخت رفتند انگار در این خطه از جنوب کشورمان عزم برای برگزاری چنین مراسمی جدی است، چون تا کنون ۶۰ گروه فعال مردمی در حوزه ازدواج آسان و فرزندآوری در استان بوشهر شناسایی شدهاند، که هر یک از این گروهها یک یاعلی گفتهاند و گوشهای از کار را گرفتهاند. کاری بسیار زیبا که نشان میدهد با حضور مردم هیچ کاری نشد ندارد. عزم کمیته امداد برای افزایش مهارتهای زندگی نوعروسها و نو دامادها برخی مواقع شنیدید برخی از واژه «اصلاح ذات البین و رفع اختلاف زوجین« نام میبرند، واژهای که همان اصلاح آشتی میان زن و شوهر خودمان است. بالاخره زن و شوهر دعوا نکنند، زندگیشان شوری ندارد، البته برخی مواقع شوری زندگی آنها آنقدر زیاد میشود که کار به جاهای باریک میرسد و آخرین کار، اولین کار آنها میشود و زود میخواهند طلاق بگیرند. اما برخی هستند که با واسطهگری دوباره میان این زن و شوهر آشتی برقرار میکنند. کاری که در سیره اهل بیت (ع) زیاد به آن سفارش شده است.
افزایش مهارت زندگی زوجین تحت حمایت کمیته امداد پیامبر اکرم (ص) درباره این کار خداپسندانه میفرماید: شخصی که در راه اصلاح بین زن و شوهری میکوشد و به آن اقدام میورزد خدای متعال به او ثواب هزار شهیدی که در راه خدا به شهادت رسیدهاند کرامت میفرماید و خدای متعال ثواب یک سال عبادت به او عطا میفرماید. سالی که شبهای آن را به شب زندهداری و روزهایش را به روزهداری مشغول بوده است. حال مسؤولان فرهنگی کمیته امداد با توجه به اهمیت این موضوع و در راستای فرهنگسازی و تحکیم بنیان خانواده، از سال گذشته ۲۳ هزار و ۷۸ مورد مشاوره ازدواج به جامعه هدف این نهاد شامل نوعروسان و نودامادان تحت حمایت ارائه کردند. در این میان ۲۶۵۹ مورد مشاوره برای زوجین درگیر متارکه انجام شد که تلاشهای آنها منجر به ۶۶۷ مورد به بازگشت به زندگی شد.
احیا ۱۷ واحد تولیدی در یزد شادانهای متفاوت برای واحدهای تولیدی شهر یزد حالا که این روزها بساط عقد و عروسی برپا است و مردم شاد هستند، در شهر یزد هم عدهای یک جور دیگر شاد هستند. در این شهر مسؤولان نیز پای کار آمدهاند تا خوشحالی را به خانه کارگران واحدهای تولیدی یزدی ببرند، ماجرا از آنجایی شروع میشود که «غلامعلی دهشیری» رئیس کل دادگستری یزد در نشست خبری مطرح میکند طی یک سال گذشته ۱۷ واحد تولیدی توسط ستاد اقتصاد مقاومتی این استان احیا شدهاند. این خبر یعنی صدها کارگر یزدی به محیط کار برگشتهاند و سفره آنها بیش از گذشته رنگینتر است. بچه اگر عاشق پدر نباشد، عاشق دین پدر نمیشود قدیمها مادربزرگها و پدربزرگها به فرزندانشان توصیه میکردند که بچههایتان را طوری بزرگ کنید که فردا وقتی تشکیل خانواده دادند، از عهده چرخاندن زندگی بر بیایند و تقی به توقی خورد نیایند ور دل شما در خانه پدری بنشینند. خب! برای این آینده نگری باید در همان کودکی پدر و مادر رفیق بچههایشان باشند. مرحوم آیتالله محیالدین حائری شیرازی از اساتید اخلاق که خودش هم پدربزرگ چندین نوه بود، اینگونه به پدرها توصیه میکنند: اینکه بچه برای پدرش ابهتی قائل باشد که به خاطر حرف او بیاید بنشیند، هیچ فایدهای ندارد. پدر باید با بچهاش رفیق بشود، با بچهاش همبازی بشود. رو داشته باشد با او حرف بزند. در دلش نگه ندارد.
بچه عاشق پدر، عاشق دین پدر میشود پدر باید رفیق اول فرزندش باشد. وای به حال پدری که رفیق دوم فرزندش است. میدانی چکار میکند این بچه؟ هر چه از بابایش بشنود میرود با رفیق اولش مطرح میکند. اگر او تأیید کرد، قبول میکند؛ وگرنه قبول نمیکند. شما یک میز پینگپنگ در خانهتان داشته باشید. با خانمتان و بچههایتان پینگپنگ بازی کنید. جای زیادی هم نمیگیرد. با همین پینگپنگ بازی کردن بچهات را تربیتش میکنی. از راه پینگپنگ نمازخوانش کن. از راه انس با خودت، عاشق تو بشود، بگوید بابا من میخواهم همراهت بیایم. میگویی میخواهم بروم نماز، میگوید من هم میآیم. بچه اگر عاشق پدر نباشد، عاشق دین پدر نمیشود. خوشخبر باشید! و اما سخن پایانی، خبرهای خوبتان را در قالب دلخواه خود (عکس، متن، فیلم، صوت و…) تولید کنید و آن را با هشتگ #خبر_خوب در شبکههای اجتماعی منتشر کنید تا هم دیگران را در حال خوش خودتان شریک کنید و هم ما بتوانیم اخبار شما را بازنشر کنیم. اگر هم تمایل داشتید در هر یک از شبکههای اجتماعی که فعال هستید، خبرتان را از طریق اکانت khabar_khoub_iran@ یا شماره تلفن ۰۹۳۳۰۸۲۶۳۱۲ برای ما بفرستید. در این جشنواره فرقی نمیکند در ایتا و بله و روبیکا و گپ باشید یا در تلگرام و اینستاگرام و توئیتر و واتساپ؛ مهم این است که سهمی در حال خوش اطرافیانتان داشته باشید. پایان پیام/